Terug

Ruim assortiment hockeyschoenen bij Jumbo Hockey

Jumbo Sports heeft de website van Hockeypoint overgenomen. Dit betekent dat je voor een ruim assortiment aan veldhockeyschoenen en zaalhockeyschoenen, voor zowel junior als senior, van alle topmerken vanaf heden terecht kunt bij Jumbo Hockey.

Ruim assortiment hockeyschoenen bij Jumbo Hockey


Hockeyschoenen zijn een onmisbaar onderdeel van jouw hockey outfit. Hockeyschoenen zijn verplicht op het veld en in de zaal. Je hebt hockeyschoenen voor
heren , dames, jongens en meisjes. Ben je op zoek naar zaalhockeyschoenen of veldhockeyschoenen? Jumbo Hockey heeft een enorm assortiment aan veld- en zaalschoenen.

Waar moet ik op letten bij het uitkiezen van hockeyschoenen?

Er zijn vier dingen waar je op wilt letten bij het kiezen van de juiste hockeyschoenen. Allereerst de schokdemping. Wanneer je rent, krijgen je voeten behoorlijke klappen te verduren. Door hockeyschoenen met demping te kopen, zorg je ervoor dat je knieën en voeten worden ontlast en de diverse schokken worden opgevangen. Het grootste deel van de schokdemping wordt bepaald door de dikte en hardheid van de tussenzool.

Vervolgens is comfort erg belangrijk. Zorg ervoor dat de schoenen niet te groot of te klein zijn. Een voet mag niet schuiven in de lengte en in de breedte. Hierdoor kunnen blaren ontstaan. Het optimale draagcomfort is wanneer er een halve centimeter - dit is duimbreedte - tussen het bovenste gedeelte van de teen en de schoenrand zit. Wanneer je hockeyschoenen past, moet je wel zorgen dat je deze past met hockeysokken aan. 

Als derde wil je letten op de steun en stabiliteit. Het is van belang dat de voeten niet kunnen gaan schuiven of omzwikken in de schoen. Een stevige hockeyschoen zorgt voor stabiliteit en dit vermindert de kans op enkelblessures. Je wil dat de schoenen goed om de hiel sluiten en dat de hielkap hoog genoeg is om de hiel te omvatten (de hiel mag tijdens het lopen niet op en neer schuiven).

Als laatste is een goede grip van essentieel belang voor het afzetten en stoppen maar voorkomt ook dat je glijpartijen maakt tijdens het spel. Voor verschillende types ondergrond heb je een andere soort grip nodig. Met hockey wordt veelal gespeeld op (nat) kunstgras, het is goed om een profiel te kiezen bij de ondergrond waar je vooral op speelt. 

Welke maat hockeyschoenen?

Elke persoon is anders en elk merk is anders. Wij adviseren de schoenen dan ook altijd goed te passen volgens de richtlijnen hierboven, dit kun je doen door bij ons langs te komen in de winkel of door de schoenen te bestellen en thuis te passen. 

Hoe vaak moet je nieuwe hockeyschoenen aanschaffen?

Het verschilt per persoon hoe vaak je nieuwe hockeyschoenen moet aanschaffen. Het kan zijn dat je schoenen na één seizoen al helemaal versleten zijn maar wie weet kunnen ze ook wel een tweede seizoen mee. Dit hangt vooral af van hoe je speelt en hoe vaak je speelt. Het belangrijkste is om goed op de zool te letten. Heb je nog grip of is hij al helemaal weggesleten? Je wilt wel op tijd nieuwe schoenen aanschaffen, anders loop je namelijk risico op blessures doordat je geen grip meer hebt of de demping te veel is afgenomen.  

Om ervoor te zorgen dat je schoenen zo lang mogelijk meegaan is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Spray ze in met vuil- en vochtafstotende spray, laat ze niet drogen bij een warmtebron en hou ze fris met onze oplossingen van Shoefresh!

Wat zijn de beste hockeyschoenen?

De beste hockeyschoenen zijn de schoenen die het beste passen bij jou en wat je er mee wilt doen. Kom je er zelf niet uit? Kom langs bij onze winkel in Kerkrade of neem contact met ons op!

Jumbo Hockey Altijd het beste voor jou!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »