Terug

Klantenservice Hockeypoint

Veelgestelde vragen


1. Hoe kies ik de juiste hockeystick?

1.1 Hoe kies ik de juiste sticklengte?

Sticklengte

Online een stick uitzoeken is makkelijker dan je denkt. Volg een paar simpele stappen en je komt altijd op de juiste stick uit. En zou je onverhoopt toch de foute keuze gemaakt hebben, dan stuur je 'm net zo makkelijk terug. Het kiezen van de juiste sticklengte is erg belangrijk. Wanneer er met een te lange of te kort stick gespeeld wordt kan dit negatieve invloed hebben op het lichaam van de speler. Daarnaast kan dit ook invloed hebben op de ontwikkeling van de techniek, let daarom dus goed op de lengte. De maat van een hockeystick wordt altijd weergegeven in inches. In de jeugd hockeyen de spelers tot aan een lengte van 36 inch, hierna volgt de volwassen lengte met in de regel 36,5” als maximale lengte.

Twee belangrijke punten waar je op moet letten bij het opmeten van de correcte sticklengte voor jeugdspelers;

– De stick mag hij nooit boven de navel uitsteken.
– De stick mag nooit onder het heupbot komen.

Zorg er altijd voor dat je stick aan deze twee punten voldoet.

(LET OP! Dit geldt alleen voor jeugdsticks, bij volwassensticks is dit niet meer aan de orde.)

Zo meet je de juiste lengte:

1: Draag jouw hockeyschoenen (deze zijn iets hoger dan jouw normale schoenen)

2: Ga rechtop staan

3: Meet vanaf de grond de afstand tot aan de onderkant van de navel.

4: Zet het aantal centimeters om in inches en je hebt de lengte van de stick, bij twijfel kies dan altijd voor de kleinere stick van de twee.

Sticklengte in Inches Sticklengte in Centimeter
24 61 CM
25 63 CM
26 66 CM
27 69 CM
28 71 CM
29 74 CM
30 76 CM
31 79 CM
32 81 CM
33 84 CM
34 86 CM
35 89 CM
36 91 CM

36.5 Standaard volwassenen lengte

93 CM Standaard volwassenen lengte

37.5 voor deze lengte kies je pas als je speciaal advies hebt ingewonnen 95 CM
38.5 voor deze lengte kies je pas als je speciaal advies hebt ingewonnen 98 CM

Hockeypoint......gets you playing!

1.2 Welke kromming heb ik nodig?

Kromming

Er zijn vele krommingen mogelijk voor een hockeystick. Denk hierbij aan een mid-bow voor mensen die zich focussen op een gerichte passing en als uiterste tegenhanger een extreme-lowbow voor mensen die meer focus willen met 3D-dribbling of het slepen van een strafcorner. Tussen deze twee in staat de low-bow en de pro-bow. Even wat uitleg:

De meeste fabrikanten kennen 4 krommingen, mid-bow, pro-bow, low-bow en extreem low-bow.

Mid-Bow:

De mid-bow kromming is de meest gangbare kromming, deze stick is uitermate geschikt voor een startende hockeyer of een hockeyer die meer de focus op zijn passing legt. Door de minimale kromming kan er een gerichte strakke pass gegeven worden en zijn ballen het makkelijkst te stoppen.

Pro-Bow:

De hockeystick met een Pro-Bow kromming is ideaal voor een allround speler, die zowel over techniek beschikt als een goede strakke pass. Doordat hij net iets krommer is dan de Mid-Bow geeft hij iets meer speelgemak bij een indian dribble of verandering van speelrichting. Maar dit zonder dat hij gelijk alle voordelen van een mid-bow wegneemt en er nog veel behouden m.b.t. passing.

Low-Bow

Hockeysticks met een low-bow kromming zijn sticks voor spelers die de 3D speleigenschappen willen benaderen. Door de kromming onder in de stick is het makkelijker onder de bal te komen, waardoor de bal makkelijker gelift kan worden in een actie of pass. Daarnaast is doordat de haak meer naar binnen staat de bal makkelijker te controleren bij het dribbelen. Wat wel belangrijk is bij een low-bow stick is dat je de slagtechniek iets dient aanpassen, doordat de haak meer onder de bal komt kan je sneller de bal omhoog slaan.

Extreme low-bow

De Extreme low-bow sticks zijn sticks met de maximale kromming. Hierdoor kan men maximaal onder de bal komen en wordt het 3D spel maximaal benut. Daarnaast zorgt een extreme low-bow dat er makkelijker hoge ballen gespeeld kunnen worden. Hierdoor wordt een scoop of een liftpass makkelijker gemaakt. Wil je meer weten of heb je advies nodig? Mail, bel of chat met onze klantenservice.

Verder worden naast de extreme low-bow sticks ook in deze kromming de sleepsticks gemaakt. Dit zijn sticks die een extreme low-bow hebben met als aanvulling een sleepgeul en/of een ovalen grip om binnen de grenzen toch de maximale kromming te kunnen bereiken. Ook hier geldt weer dat je rekening houden moet met het aanpassen van de slag, daar deze snel omhoog kan gaan bij een standaard houding. Maar let op: De kromming is zo extreem dat het aantal spelers dat met deze sticks speelt erg klein is, dit omdat het bij een hele specifieke manier van hockeyen hoort.

Hockeypoint......gets you playing!

1.3 Welk carbon percentage past bij mijn spel?

Carbonpercentage

Het carbonpercentage speelt ook een rol bij de keuze van jouw nieuwe hockeystick.

Het belangrijkste dat wij kunnen vertellen over het carbonpercentage is dat dit de stijfheid van de stick bepaalt. Naarmate het percentage oploopt, neemt ook het stugge/stijve gevoel van een stick toe. Door de toename van het carbonpercentage wordt de stick stugger. Dit zorgt ervoor dat je de bal meer snelheid mee kunt geven bij een pass of slag. De keerzijde hiervan is, dat bij een foutieve aanname, de bal verder van de stick afspringt en je dus wat controle inlevert. Dit betekent dat een goede stop/slag techniek vereist is bij een hoog percentage carbon (80% of hoger). Kort samengevat, naarmate het percentage carbon stijgt, wordt er meer verwacht van de techniek van de speler/speelster maar ook dat een stick meer 'trilt' als de temperatuur buiten lager is.

Simpelweg op basis van het carbon percentage de sticks indelen in 3 categorieën:

1               10% – 30% carbonpercentage

Sticks met een carbon % van 10-30% zijn zeer toegankelijk voor de hockeyers die net beginnen met hockey of aan de eerste volwassenenstick toe zijn. Hierbij kan men denken aan teams vanaf de D/C lijn. Door een relatief laag percentage carbon heeft de speler/speelster veel controle en moet hij/zij harder werken om de bal in beweging te krijgen, dit is zeer gunstig voor het ontwikkelen van de techniek.

2               30% – 70% carbonpercentage

Bij deze percentages zul je de grootste groep onder de hockeyers vinden. Deze sticks zijn voor bijna elke hockeyer geschikt. Vaak zien wij dat jonge technische hockeyers vaak een stick kiezen uit deze categorie omdat hier altijd een stick te vinden is die aansluit op de speelstijl als je ook denkt aan de kromming en het gewicht van de stick. Daarnaast zal de gemiddelde senioren hockeyer(ster) ook prima uit de voeten kunnen met een stick uit deze groep.

3               70% – 100% carbonpercentage

Spelers die kiezen voor deze carbonpercentages zijn vaak al verder met het hockeyspel, hebben veel spelervaring en zijn qua techniek al heel ver gevorderd. Deze sticks zijn zeer stug en geven veel kracht. Hierdoor kan er meer snelheid gecreëerd worden bij het passen en schieten van de bal. Het hogere carbonpercentage zorgt er ook voor dat er een hoog balgevoel ontstaat, zodat de speler/speelster precies kan voelen wat de bal doet. Maar dan moet je wel de technieken beheersen.

Hockeypoint......gets you playing!

1.4 Is er verschil in gewicht in hockeysticks?

Gewicht

Naast het carbonpercentage en de kromming is er ook nog een verschil in het gewicht van de stick. Ook het gewicht is weer te verdelen in een aantal groepen.

Extra-Extra-Light             475 – 520 gram

XX-light zijn sticks voor de ultieme dribbelkoningen onder de hockeyers. Door het lichte gewicht kan men de maximale handelingssnelheid behalen. Als kanttekening moet hier wel bij gezegd worden dan een stick daardoor wat kracht verliest een de slag of passing vanwege de gewichtsverhouding ten op zichtte van de bal.

Extra-Light                         520 – 550 gram

X-light is een stick die vaak door de jongere hockeyers gebruikt wordt, deze stick is voor jonge spelers een goede uitkomst om de hoge stickhandeling te behouden. Dit in verband met het lagere gewicht en de nog niet volledig ontwikkelde kracht van jonge spelers. Daarnaast zie je ook dat technische spelers vaak neigen naar een Extra Light stick, omdat dit de handelingssnelheid verhoogt.

Light                                     550 – 590 gram

Light klasse is de meest gebruikte gewichtsklasse in de hockeysticks, dit komt doordat deze gewichtsklasse het best aansluit bij de meeste hockeyers. Er is genoeg gewicht voor een krachtige slag of pass, zonder dat de handelingssnelheid laag wordt. Hierdoor kiezen de meeste spelers dus voor een light klasse stick.

Medium                             590 – 630 gram

Ondanks dat deze stick steeds minder voorkomt, zijn er nog steeds een aantal merken die deze gewichtsklasse voeren. Door het relatief hoge gewicht, ontstaat er een erg hoge slagkracht, echter lever je hierdoor wel fors in op handelingssnelheid. Dit gewicht wordt vaak gebruikt door verdedigend ingestelde spelers, omdat deze vaak langere passes versturen en een beetje extra gewicht dit makkelijk maakt.

 

Hockeypoint......gets you playing!

2. Hoe kies ik de juiste hockeyschoenen?

2.1 Waar moet ik op letten als ik een hockeyschoen koop?

Hockeyschoenen kopen?

Naast de juiste mond- en scheenbescherming is een schoen het aller belangrijkste item op het veld. Zeker voor kinderen in de groei zijn schokdemping, stabiliteit en steun, draagcomfort, bescherming en grip erg belangrijke punten om rekening mee te houden. Een hockeyschoen die goed past voorkomt veel blessures en rugklachten bij opgroeiende jeugd!

De juiste hockeyschoenen verbeteren je spel en helpen je blessures te voorkomen. Koop je jouw schoenen online dan zijn er een aantal punten van belang. Ken je de maat dan is het bij het uitzoeken van jouw nieuwe hockeyschoenen verstandig om de volgende eigenschappen in het achterhoofd te houden: schokdemping, stabiliteit en steun, draagcomfort, grip en het type ondergrond waar je op speelt.

Hoe meer je rent, springt en hoe harder de ondergrond, des te belangrijker het schokdempend vermogen van je hockeyschoenen. De juiste stabiliteit en steun voorkomt dat je voeten gaan schuiven in je schoenen en dat je enkels zwikken. Maak je veel wend- en keerbewegingen? Kies dan voor schoenen die op alle plaatsen in de breedte strak zitten, vanwege de stevigheid en stabiliteit. Er moet weinig ruimte over zijn in je schoenen. Het type ondergrond waarop je speelt, stelt specifieke eisen aan de grip (profiel) en de schokdemping (tussenzool) van je schoen.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je hier graag advies over inwint. Bel, mail of chat met onze klantenservice. Onze medewerkers zijn goed opgeleid, veelal hockeyers en geven jou graag advies. Eventueel meten zij het zooltje van de nieuw te kiezen schoen zodat je zeker weet dat je een goede keuze maakt.

Hockeypoint......gets you playing!

3. Retourneren van een artikel

3.1 Hoe stuur ik een artikel terug?

Retour sturen pakket

Mocht u onverhoopt niet tevreden zijn, dan kunt u binnen 60 dagen de ontvangen producten retourneren.

Voorwaarden retourneren:

Aan het retour sturen van artikelen zijn voorwaarden verbonden. Indien aan een of meerdere van deze voorwaarden niet is voldaan zullen onze medewerkers altijd contact met u opnemen.

Waar dient uw retour aan te voldoen?

 • De producten moeten binnen 60 dagen retour gestuurd zijn.
 • Producten welke retour worden gestuurd moeten onbeschadigd, ongedragen en compleet zijn.
 • Artikelen mogen niet gewassen zijn.
 • Artikelen mogen niet 'ruiken', geen vlekken of draagsporen bevatten (denk aan zool van schoenen)
 • Producten moeten in een geschikte verpakking retour gestuurd worden. Gebruik zoveel mogelijk de dozen waarin wij u de producten hebben toegestuurd.
 • Op de originele productverpakking mogen geen stickers en/of tape worden geplakt. Ook een schoenendoos dient onbeschadigd en vrij van stickers te zijn. Let op dat u de juiste schoenen in de juiste doos terugstuurt. Klopt de inhoud niet bij de doos dan voldoet uw retour niet.
 • Het schrijven op de originele productverpakking is niet toegestaan.
 • De originele kaartjes mogen niet verwijderd zijn.

Indien niet voldaan aan bovenstaande voorwaarden accepteren wij de goederen niet voor retourbetaling. U krijgt altijd de keuze om te kiezen voor waardevermindering of dat u de artikelen na betaling van de verzendkosten, weer retour krijgt. 

 

Voor het retourneren heeft hockeypoint.nl drie mogelijkheden:

1. Product naar ons opsturen.

Retourneren kan via ons nieuwe retourenportaal. Hier kunt u zeer gunstig een verzendlabel aanmaken en betalen waarna u het pakket afgeeft bij een afgiftepunt van de door u gekozen vervoerder.

 

Wilt u zelf bepalen waarmee u het pakket terugstuurt dan zijn de retourkosten volledig voor uw rekening. U stuurt het pakket aan:

Hockeypoint

Afdeling retouren

Wiebachstraat 25c

6466 NG Kerkrade ( Nederland )

Indien u de keuze maakt uw pakket niet via onze retourenservice aan te bieden maar via een Postkantoor of ander afleverpunt dan krijgt u een Track & Trace code. Indien u er voor kiest om de retourzending zonder Track & Trace code te versturen is het verzendtraject geheel op eigen risico. Hockeypoint.nl kan zonder Track & Trace code niet nagaan wat er gedurende het verzendtraject met uw retourzending is gebeurd. Als de retourzending uiteindelijk niet bij hockeypoint.nl aankomt zal er geen restitutie van het aankoopbedrag plaatsvinden.

Voor een snelle afhandeling van uw retouraanvraag verzoeken wij u alle gegevens op het Retourenformulier duidelijk in te vullen en het formulier met de retourzending mee te sturen. Alléén volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen.

 

2. Gratis retourneren bij onze winkel in Kerkrade.

U kunt uw retour kosteloos aanbieden aan onze medewerkers in onze winkel in Kerkrade. Ook bij deze van vorm van retourneren gelden de voorwaarden zoals beschreven in "Voorwaarden retourneren". Terugbetaling in de winkel is niet mogelijk. Dit wordt altijd afgehandeld via uw bankrekening of betaalmethode waarmee u betaald heeft bijv. paypal.

U vindt de Hockeypoint in Kerkrade. Wiebachstraat 25c 6466 NG nabij het RODA voetbalstadion.

3. Via klantenservice retourneren

Wanneer er van onze kant iets is fout gegaan tijdens het leveren van uw bestelling, zijn de retourkosten voor onze rekening. Neem voor het retourneren van uw product eerst contact op met de klantenservice. Maak hiervoor een ticket aan. U vindt de link onderaan de website van Hockeypoint.nl. Dit is de beste manier. Al onze medewerkers hebben zo direct zicht op uw bestellingen en eventuele gesprekken worden hier bewaard. Wilt u ons echter 'live' spreken dan is onze klantenservice op werkdagen bereikbaar van 10.00 tot 18.00 en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Zij zijn bereikbaar via +31 (0)45-5353970 of via mail op [email protected] of via de chat op Hockeypoint.nl. 
Belt of chat u met onze klantenservice? Hou dan uw bestelnummer bij de hand!

Retourafhandeling

Nadat wij uw retourpakket ontvangen hebben zullen wij binnen 3 werkdagen uw aanvraag in behandeling nemen. Bij retournering van de complete bestelling zullen wij het volledige aankoopbedrag terugstorten. Als er een deel van de producten wordt teruggestuurd, zullen wij het bedrag van de desbetreffende producten op uw rekening terugstorten.

LET OP :

Indien u betaald heeft middels een creditcard ALTIJD uw bankrekeningnummer vermelden op het retourformulier.

Afterpay.

Heeft u tijdens de bestelling gekozen voor betalen via Afterpay dan krijgt u geen geld terugbetaald maar krijgt u van Afterpay een creditnota. Afhankelijk wanneer u de spullen terugstuurt zal Afterpay wel of geen kosten in rekening brengen voor de credietverstrekking.

Indien u hulp nodig heeft bij het invullen of vragen heeft omtrent de afhandeling dan staan onze medewerkers u graag te woord. +31-(0)45-5353970, via chat of per mail : [email protected]

 

Hockeypoint......gets you playing!

3.2 Hoe lang duurt het voordat ik mijn geld terug heb?

Nadat wij uw retourpakket ontvangen hebben zullen wij binnen 3 werkdagen uw aanvraag in behandeling nemen. Bij retournering van de complete bestelling zullen wij het volledige aankoopbedrag terugstorten. Als er een deel van de producten wordt teruggestuurd, zullen wij het bedrag van de desbetreffende producten op uw rekening terugstorten.

LET OP:

Indien u betaald heeft middels een creditcard ALTIJD uw bankrekeningnummer vermelden op het retourformulier.

 

Afterpay.

Indien u heeft gekozen om te betalen via Afterpay dan krijgt u geen geld terugbetaald maar krijgt u van Afterpay een creditnota. Afhankelijk wanneer u de spullen terugstuurt zal Afterpay wel of geen kosten in rekening brengen voor de credietverstrekking.

Hockeypoint......gets you playing!

3.3 Waarom is mijn retour afgekeurd?

Aan het retour sturen van artikelen zijn voorwaarden verbonden. Indien aan een of meerdere van deze voorwaarden niet is voldaan zullen onze medewerkers altijd contact met u opnemen.

Waar dient uw retour aan te voldoen?

 • De producten moeten binnen 30 dagen retour gestuurd zijn.
 • Producten welke retour worden gestuurd moeten onbeschadigd, ongedragen en compleet zijn.
 • Artikelen mogen niet gewassen zijn.
 • Artikelen mogen niet 'ruiken', geen vlekken of draagsporen bevatten (denk aan zool van schoenen)
 • Producten moeten in een geschikte verpakking retour gestuurd worden. Gebruik zoveel mogelijk de dozen waarin wij u de producten hebben toegestuurd.
 • Op de originele productverpakking mogen geen stickers en/of tape worden geplakt. Ook een schoenendoos dient onbeschadigd en vrij van stickers te zijn. Let op dat u de juiste schoenen in de juiste doos terugstuurt. Klopt de inhoud niet bij de doos dan voldoet uw retour niet.
 • Het schrijven op de originele productverpakking is niet toegestaan.
 • De originele kaartjes mogen niet verwijderd zijn.

Indien niet voldaan aan bovenstaande voorwaarden accepteren wij de goederen niet voor retourbetaling. U krijgt altijd de keuze om te kiezen voor waardevermindering of dat u de artikelen na betaling van de verzendkosten, weer retour krijgt. 

Hockeypoint......gets you playing!

3.4 Mijn kleding is bedrukt....en nu?

Je hebt kleding laten bedrukken maar die past niet?

Erg vervelend maar je zult begrijpen dat wij deze kleding die speciaal voor jou gemaakt is niet kunnen terugnemen.

Neem in zulke gevallen altijd even contact op met onze verkoop binnendienst. Zij zullen dan samen met jou kijken of er een mogelijkheid is om 'de pijn' te verzachten.

Hockeypoint......gets you playing!

4. Garantie? Jazeker! Maar hoe en wat...

4.1 Garantie op hockeysticks

Garantie op hockeysticks

2 maanden garantie

Heb je een nieuwe senior hockeystick gekocht, maar is die na korte tijd kapot gegaan? Dat is vervelend, maar het gebeurt wel eens. Een stick is pure handenarbeid en er kan wel eens een blaasje of een dunner plekje in de stick zitten. Dit merk je echter heel snel. In de regel treden materiële gebreken na een zeer korte tijd op. De fabrikanten geven daarom een ​​garantie van 2 maanden op hockeysticks, zolang het maar een duidelijke fabrieksfout is. Deze periode begint bij levering / facturering. Blijf niet spelen met een stick waarvan je denkt dat er iets mis mee is. Eenmaal kapot is er moeilijk een beoordeling van te maken.

 

Houten (Junior) sticks en zaalsticks kennen geen garantie.

Wanneer kun je geen garantie claimen?

 • Schade op plaatsen waar je niet mee mag spelen, bijvoorbeeld de bolle kant van jouw stick.
 • Impact van een andere stick.
 • Backhandschade. Dit deel van de stick is vaak extra verstevigd maar hier is geen garantie op.
 • Geen of slechte zorg / behandeling van de stick (bijv. woedeaanval op de doelpaal)
 • Natuurlijke slijtage (bijv. stukjes lak die afgaan omdat je je stick ook gebruikt)
 • Verkeerde toepassing (kindersticks zijn ook bedoeld voor kinderen...)

 

Slijtage is geen materieel defect

Vanwege de aard van het spel ‘hockey’ zijn hockeysticks aan hoge slijtage onderhevig: Je traint 1-3 keer per week en speelt meestal een wedstrijd in het weekend. Jouw stick is veel in gebruik en krijgt rake klappen. Je dribbelt, stopt ballen die met hoge snelheid aankomen en botst tegen andere sticks. Als hockeyers vragen wij dus nogal wat van onze sticks. Sommige kunstgrasvelden zijn zelfs gevuld met zand, wat leidt tot extra slijtage. Het is niet ongebruikelijk dat een stick na een seizoen gewoonweg "opgebruikt" is.

Als je dus denkt dat jouw stick een materieel defect heeft en je een claim hebt voor vervanging, dan controleren wij dat graag voor jou. In ons team werken hockeyers die zelf regelmatig op het veld staan. Zij beoordelen jouw aanvraag samen met de producent. Dus als er echt sprake is van een materiële fout is zorgen wij natuurlijk voor een passende oplossing.

Dit zijn de richtlijnen en onze extra service voor jou:

 • 1e en 2e maand na aankoop - fabrieksgarantie behoudens bovenstaande uitsluitingen. Zowel wij als de fabrikant kunnen niet zien of je de stick gekocht hebt en pas na maanden bent gaan gebruiken. Om een duidelijke lijn aan te houden is de aankoopdatum de startdatum van de garantie. Wij keren geen geld uit, je krijgt dezelfde of als deze niet meer te verkrijgen is, een gelijkwaardige stick als vervanging. Bewaar daarom altijd jouw aankoopbewijs. Zonder dit bewijs kunnen wij niets voor jou betekenen.
 • 3e tot 6e maand na aankoop – De garantie is afgelopen. Wij controleren jouw stick of een materiaalfoutje toch de oorzaak zou kunnen zijn. Zou dat zo zijn, dan kunnen wij helaas niet meer terugvallen op de producent maar vergoeden wij jou vanuit Hockeypoint uit coulance 40% van de aankoopprijs als korting op een nieuwe stick. Bewaar daarom altijd jouw aankoopbewijs. Zonder dit bewijs kunnen wij niets voor jou betekenen. Wij keren geen geld uit. Bij slijtage zoals boven beschreven kunnen wij helaas niets voor je betekenen.
 • 7 tot 10 maanden na aankoop, Ook hier controleert ons team jouw stick. Een eventuele luchtbel is ook na als die maanden redelijk goed herkenbaar. Zou dat zo zijn, dan vergoeden wij jou ondanks dat wij de fabrikant niet meer kunnen aanspreken maximaal 20% van de aankoopprijs als korting op een nieuwe stick. Wij keren geen geld uit. Bewaar daarom altijd jouw aankoopbewijs. Zonder dit bewijs kunnen wij niets voor jou betekenen.

Het beoordelingsproces kan 5 tot 10 werkdagen in beslag nemen waarbij de fabrikant vaak vraagt of je de stick wilt opsturen ter beoordeling als foto's niet de gewenste duidelijkheid geven.

 

Belangrijk om te weten:

Veel hockeyers geloven dat een dure stick automatisch langer meegaat dan een goedkoper model, maar dat is absoluut een verkeerde gedachte!

Het prijsverschil is te wijten aan het materiaal of de techniek die verwerkt is in de stick. Duurdere sticks hebben in vergelijking met goedkopere sticks een hoger aandeel van materialen van hogere kwaliteit zoals Carbon, aramide of dyneema. Carbon is een zeer stijf materiaal en zorgt er voor dat je harder slaat maar maakt de stick niet duurzamer of onbreekbaar. Een 100% stick zal zelfs sneller breken dan een 50% stick.

Conclusie: duurdere sticks bieden hogere prestaties voor de prijs maar zijn niet noodzakelijkerwijs onbreekbaar en duurzamer.

Hockeypoint......gets you playing!

4.2 Garantie op hockeymaterialen behalve sticks

Garantie op alle andere materialen dan hockeysticks

In de regel is er 2 maanden garantie op textiel, schoenen en accessoires. Ieder merk kent echter zijn eigen garantiebepalingen. 

Het is hier dan ook niet makkelijk een eenduidige antwoord te geven. Neem daarom altijd contact op met onze klantenservice. Het liefst via jouw account in onze shop waar je een z.g. 'ticket' aanmaakt. Zo krijgen wij meteen alle informatie van jouw bestelling en kunnen onze medewerkers jou snel te woord staan. Doe je dat niet, dan kun je een mail sturen aan [email protected] met duidelijke foto's van het artikel en het defect. Denk er aan dat je de mail voorziet van jouw persoonlijke gegevens en het bestelnummer om onnodig wachten en zoeken tegen te gaan.

Indien je jouw aanvraag niet via het ticketsysteem doet maar per mail, dan kan het 48 uur duren voor wij jou een antwoord kunnen geven.

Wanneer kun je geen garantie claimen?

 • Een rits valt bij geen enkel merk onder garantie mits er een aantoonbare fabricagefout is.
 • Haken in kleding nadat je aan bv. een struik of hekwerk bent blijven hangen.
 • Geen of slechte zorg / behandeling van de kleding of schoenen. Natte schoenen scheuren b.v. heel snel in.Je zou dit kunnen voorkomen met een z.g. Shoefresh.
 • Zand in een rits of zand in klittenband zorgen voor een veel mindere werking en is geen garantie.
 • Natuurlijke slijtage (hakken of noppen slijten op kunstgrasvelden heel snel).
 • Hockeyschoenen met uitgetrapte hak. Stap je zonder de veters los te maken uit jouw schoenen dan kan een fabrikant een zo sterk mogelijke schoen maken maar hier is niets tegen bestand. Dit is geen garantie!
 • Een doorgebeten bitje of een bitje dat je te lang in warm water hebt laten zitten bij het 'modelleren'
 • Schuurplekken op hockeytassen.
 • Ingescheurde sokken na het wegtrekken van het kaartje. TIP: knip het touwtje van het kaartje en je hebt geen schade aan de sokken.

 

Slijtage is geen materieel defect

Vanwege de aard van het spel ‘hockey’ zijn hockeyspullen aan een hogere slijtage onderhevig dan andere spulletjes: Je traint 1-3 keer per week en speelt een wedstrijd in het weekend. Jouw spulletjes liggen veelal op een hoop in de dugout, worden nat, drogen thuis zonder goede ventilatie weer op bij de verwarming en schuren over het kunstgras dat vaak ook nog eens gevuld is met zand. Als hockeyers vragen wij nogal wat van onze spullen. 

Het is niet ongebruikelijk dat hockeyspullen na een seizoen gewoonweg "opgebruikt" zijn.

Dus als je denkt dat je een materieel defect hebt en je een claim hebt voor vervanging, dan controleren wij dat graag voor jou. In ons team werken hockeyers die zelf regelmatig op het veld staan. Zij beoordelen jouw aanvraag samen met de producent. Dus als er echt een materiële fout is, ontvang je binnen de richtlijnen van desbetreffende fabrikant natuurlijk een vervangend exemplaar.

Hockeypoint......gets you playing!

5. Levertijd en verzendkosten

5.1 Wanneer leveren jullie als ik nu bestel?

Wij vervoeren alle pakketten met DHL.

DHL is in de laatste onderzoeken gebleken de meest betrouwbare vervoerder te zijn binnen Europa (gehouden onder 10.000 gebruikers). Met de meeste pakketshops van alle vervoerders, brievenbuspakketten, de tijdige aankondigingen wanneer jouw pakket aankomt en een supersnelle helpdesk is DHL voor ons en voor jou een geweldige keuze.

Besteld op en besteld voor Geleverd op
Maandag 17.30 uur Dinsdag
Dinsdag 17.30 uur Woensdag
Woensdag 17.30 uur Donderdag
Donderdag 17.30 uur Vrijdag
Vrijdag 17.30 uur Zaterdag
Zaterdag 23.59 uur Dinsdag
Zondag 23.59 uur Dinsdag

Hockeypoint......gets you playing!

5.2 Wat zijn de verzendkosten?

Verzendkosten

Verzendkosten zijn onvermijdelijk, maar door slim te bestellen bespaar je veel geld.

Bestel je binnen Nederland, België of Duitsland voor meer dan €49,95 dan zijn de verzendkosten helemaal GRATIS.

Daaronder zijn de verzendkosten voor

 • Nederland                               €   4,95 Gratis vanaf €   30,00
 • België en Duitsland                 €   5,95 Gratis vanaf €  30,00
 • Europa binnen EU                   € 17,50 Gratis vanaf € 250,00
 • Europa niet binnen EU            € 27,50
 • Wereld                                    € 27,50 Gratis vanaf € 550,00
 • Afhalen magazijn in Kerkrade €   1,99

U kunt uw bestelling altijd thuis of op een ander gewenst adres laten bezorgen. Onze website berekent automatisch de verzendkosten aan de hand van het bestelbedrag in uw winkelwagen en opgegeven bezorglocatie (binnen of buiten Nederland). 

Voordat u op “Plaats uw bestelling” drukt , ziet u dus altijd uw verzendkosten.

Hockeypoint......gets you playing!

5.3 Waar is mijn pakket?

De handigste manier om jouw pakket te traceren is natuurlijk door gebruik te maken van de sms of e-mail die wij jou gestuurd hebben.

Wil je toch gebruik maken van de directe Track and Trace optie van DHL zelf dan kun je hier jouw gegevens invoeren.

Track and trace Package with DHL and Hockeypoint

6. Hoe kan ik betalen?

6.1 Betaalmethoden

Betaalmethoden

Veilig betalen staat voorop bij Hockeypoint. Door onze beveiligde SSL verbinding is het niet mogelijk dat uw bankgegevens openbaar worden. Zelfs wij kunnen deze niet inzien. Al onze betalingen verlopen via Mollie. Dit is een professionele service payment provider met meer dan 33.000 bedrijven als klant.

Wilt u eerst zien met wie wij samenwerken voor onze betaalsystemen? Kijk dan op www.mollie.nl. Zodra de betaling van uw bestelling binnen is zal u uw orderbevestiging via de mail ontvangen en zal uw order direct verwerkt worden.

Welke mogelijkheden zijn er:

Betalen per bankoverschrijving

Wil je direct aan ons betalen zonder tussenkomst van een betaalprovider dan zijn dit onze gegevens:

Hockeypoint

Bankrekeningnummer Nederland:   

IBAN : NL80 RABO 0185 2128 40

BIC   : RABONL2U

 

U betaalt in uw vertrouwde omgeving van de website van de bank. In deze omgeving staat de bank garant voor de veiligheid, u bent verzekerd van een transparante transactie, zonder verborgen kosten.

iDEAL

Betaal simpel en veilig via 10 grote banken in Nederland: ABN AMRO, ASN Bank, Bunq, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank en van Lanschot.

U betaalt in uw vertrouwde omgeving van de website van de bank. In deze omgeving staat de bank garant voor de veiligheid u bent verzekerd van een transparante transactie, zonder verborgen kosten.

CREDITCARD

U kunt uiteraard uw bestelling betalen met creditcard. Met uw creditcard SecureCode betaalt u altijd extra veilig bij ons. U voert uw persoonlijke wachtwoord in als u online met uw creditcard betaalt. Houd deze MasterCard Secure code daarom goed geheim. Heeft u een Visa Card, dan geldt voor u Verified by Visa (3D Secure). Via onze beveiligde SSL procedure kunt u de creditcart gegevens veilig invoeren, waarna wij samen zorgen voor een correct afhandeling met uw creditcardorganisatie.

PayPal

Met PayPal kunt u uw aankopen op het internet direct betalen. Deze methode is razend populair in het buitenland en ook Nederland leert deze vorm van betalen steeds meer kennen. PayPal biedt de consument veel bescherming en is in 190 landen beschikbaar. Met PayPal betaalt u simpel en veilig met uw eigen PayPal account welke is gebaseerd op uw emailadres. Als u een account aanmaakt bij PayPal koppelt u eenmalig uw bankrekening of creditcard aan uw PayPal-account.

Vanaf dat moment kunt u eenvoudig betalen door uw e-mailadres en wachtwoord in te voeren. Ook kunt u betalingen ontvangen op uw PayPal account. Dit tegoed kunt u dan weer overmaken op uw eigen bankrekening of creditcard.

AfterPay – Achteraf betalen (Nederland)

AfterPay voert voor hockeypoint.nl het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat je een betaaloverzicht van AfterPay via de AfterPay App kunt inzien en betalen. Met de AfterPay App regel je dit veilig en heel eenvoudig op je smartphone. In de online omgeving MijnAfterPay kun jij jouw betaaloverzichten vanaf je computer of tablet beheren. AfterPay houdt je op de hoogte via push notificaties & e-mail wanneer er een betaaloverzicht voor je klaar staat. Je kunt bij hockeypoint.nl achteraf betalen tot een bedrag van €400,00 als je voor de eerste keer betaalt via AfterPay. Ben je al bekend bij AfterPay dan kun je betalen tot een bedrag van €400,00. Ter goedkeuring van jouw verzoek om achteraf te betalen voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in zijn privacy statement. Mocht onverhoopt jouw verzoek tot betaling met AfterPay niet geautoriseerd worden, dan kun je natuurlijk jouw bestelling betalen met een andere betaalmethode. Je kunt voor vragen altijd contact opnemen met AfterPay. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar AfterPay

AfterPay – Achteraf betalen (België)

AfterPay voert voor hockeypoint.nl het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat u uw betaaloverzicht van AfterPay via de online omgeving MijnAfterPay inzien en betalen. AfterPay houdt u daarnaast op de hoogte via e-mail wanneer er een betaaloverzicht klaar staat. Ter goedkeuring van uw verzoek om achteraf te betalen voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in zijn privacy statement. Mocht onverhoopt uw verzoek tot betaling met AfterPay niet geautoriseerd worden, dan kunt u natuurlijk uw bestelling betalen met een andere betaalmethode. U kunt voor vragen altijd contact opnemen met AfterPay. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar AfterPay.

KBC/CBC Payment Button    

BELGISCHE KLANTEN BETALEN TOT 2 MAANDEN LATER MET DEZE OPTIE

De grote Belgische banken KBC en CBC voorzien in een eigen betaaloplosing voor hun klanten, de KBC- en CBC-Betaalknop. Klanten van beide banken kunnen op deze manier in hun vertrouwde bankomgeving realtime betalingen verrichten. Nadat u de betaalknop heeft geselecteerd kiest u voor KBC of CBC en wordt doorgestuurd naar de online bankomgeving. Uw bank staat hier garant voor de veiligheid tijdens de betaling. U bent 100% verzekerd van een transparante transactie, zonder verborgen kosten. Daarnaast kunt u via KBC/CBC van €50 tot €1.250 tot twee maanden later betalen. 

Voor meer informatie klik HIER.

MISTER CASH

Mister Cash is het meest gebruikte betaalmiddel voor online betalingen in België. Mister Cash is te vergelijken met het Nederlandse iDEAL. Alle klanten van de banken Dexia, Fortis, ING, FINTRO, KBC, CBC, AXA bank, VDK Spaarbank en Record Bank kunnen online betalen met Mister Cash.

Voor meer informatie gaat u naar www.bancontact.com.

SOFORT BANKING

Eén van de populairste betaalmethodes in Duitsland en actief in 10 landen. SOFORT lijkt sterk op het Nederlandse iDEAL met die restrictie dat uitbetalingen aan ons 2 dagen duren.

U kunt in de omgeving van SOFORT de persoonlijke bankgegevens invullen waarna de betaling wordt overgemaakt. Een apart SOFORT account is niet nodig. LET OP deze betaalmethode is langzamer dan andere betaalmethodes. Uw bank zal ongeveer 2 dagen nodig hebben om ons te betalen. Uw levering zal hierdoor langzamer zijn.

Voor meer informatie gaat u naar www.sofort.com.

BELFIUS DIRECT

Als één van Belgisch grootste banken voorziet Belfius in een eigen betaaloplossing voor haar klanten. Belfius klanten kunnen op deze manier in hun vertrouwde bankomgeving realtime betalingen verrichten. De informatie zoals begunstigde, bedrag en omschrijving worden vooraf opgegeven wat de kans op mislukte transacties elimineert.

Hockeypoint......gets you playing!

Pas als jij tevreden bent, zijn wij dat ook! Hockeypoint......gets you playing!

Dat is niet altijd makkelijk te realiseren. Daarom zijn wij op vele fronten, zichtbaar maar ook onzichtbaar, in de weer om jou optimaal van dienst te zijn. Onze klanten beoordelen onze service dan ook met een 9.2/10. Hier zijn wij erg trots op.

Om jou optimaal van dienst te zijn werken wij bij vragen of opmerkingen met een ticketsysteem. Hiermee kunnen alle medewerkers jouw vraag volgen en eventueel beantwoorden. Hierdoor zijn wij direct geïnformeerd over bestellingen van het verleden en hebben een inblik in alle artikelen die je bij ons hebt gekocht.

Wij verzoeken dan ook vriendelijk om ALLE vragen via dit ticketsysteem te laten verlopen.

Zijn er echter vragen die niet kunnen wachten of zaken waar je liever persoonlijk met onze medewerkers over spreekt dan zijn zij telefonisch op onderstaande dagen en tijden bereikbaar.

LET OP: Winkel op maandag gesloten!

Dagen Service telefoon geopend van / tot
Maandag - Vrijdag 10.00 uur tot 18.00 uur
Zaterdag 10.00 uur tot 17.00 uur

Gebruik hiervoor onze servicetelefoon: +31-45-5353970 of onderstaand formulier.

Neem contact op

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Hockeypoint 9.2 / 10 - 2451 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »