Terug

Keuzehulp scheen- en mondbeschermer

Hockey scheenbeschermers kopen

De KNHB stelt het dragen van scheenbeschermers tijdens een wedstrijd verplicht. Wat je tijdens een training doet, mag je zelf weten, maar het blijft ook in dat geval slim je schenen te beschermen. Zowel een hockeybal als stick kunnen hard aankomen op je schenen. Scheenbeschermers zijn gemaakt van zacht foam of van hardere materialen zoals glasfiber, carbon, harde plasticsoorten of een combinatie van beide. Scheenbeschermers van alleen foam zijn eigenlijk alleen geschikt voor kinderen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hockey scheenbeschermer?

  • Koop geen scheenbeschermers die te groot zijn. Koop ze voor kinderen ook niet op de groei.
  • Meet scheenbeschermers altijd op voor je ze koopt.
  • Een hockeyscheenbeschermers is anders dan bij andere sporten. Neem geen voetbalbeschermer
  • Controleer of ze makkelijk aan en uit gaan en toch goed blijven zitten tijdens de wedstrijd.

Meetadvies :

Een goede hockey scheenbeschermers beschermt een groot deel van het onderbeen. Meet vanaf de enkel tot net onder jouw knieschijf. Aangezien je bewegingsvrijheid nodig hebt trek je van de volledige lengte 2  vingerdiktes af. De methode klinkt gek maar is de beste manier om een goede hockeyscheenbeschermer te kopen.

 

De juiste hockey gebitsbeschermer

Hoe werkt een bitje?

Een gebitsbeschermer werkt als een schokdemper. Bij een klap op de kaak of tanden wordt de kracht over een groter gebied verspreid. Hiermee verklein je de kans op gebroken tanden of een gebroken kaak. Een goede mondbeschermer moet stevig zijn en goed in de mond passen, is makkelijk in- en uitneembaar, geeft comfort bij ademhaling en spraak, is smaak- en reukloos en is makkelijk schoon te maken.

 

Wat voor soorten bitjes zijn er?

Er zijn drie soorten bitjes:

  1. Kant-en-klaar: deze zijn te koop voor een paar euro. De confectievorm is niet individueel aan te passen en is echt alleen maar als noodoplossing te gebruiken als je jouw eigen beschermer vergeten bent.
  2. Thermoplastische mondbeschermer: dit is een voorgevormde gebitsbeschermer die je kunt aanpassen aan je eigen gebit door het bitje te verwarmen en erin te happen. Ze zitten beter dan prefab bitjes en zijn ook iets duurder (tussen de 5 en 50 euro). Voor beugeldragers hebben wij speciale bitje. Deze passen zich volkomen aan jouw beugel. Veranderen de standen van de tanden dan veranderen deze bitje mee. Ze zijn niet goedkoop maar je hebt dan ook de gehele beugelperiode geen ander bitje nodig.

Heb je vragen of wil je liever nog even persoonlijk advies ? Mail, chat of bel onze klantenservice 045-5353970. Onze ervaren medewerkers adviseren jou graag.

Wist je dat?

  • Met de huidige technieken zowel in de tandwisselperiode als bij het dragen van beugels een goed en comfortabel bitje kan worden gemaakt dat minstens een heel seizoen meegaat.
  • Je bij een bewusteloze hockeyer altijd de gebitsbeschermer uit de mond moet halen. Dit kan namelijk de ademhaling belemmeren.
  • Spelers (uitsluitend om medische redenen) ontheffing kunnen aanvragen bij de KNHB. Meer informatie over deze dispensatieregeling vind je hier.

Hockeypoint......gets you playing!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »